37În maxim două luni se pot face probe la cel de-al doilea sistem de alimentare cu apă din localitate (Palteni și Păuleni), se arată încrezător primarul din Șuici, Constantin Iatagan. ”Ne încadrăm în graficul propus cu lucrările la alimentarea cu apă.  Conducta e îngropată peste tot, forajele sunt realizate și bazinele montate, urmând să se realizeze racordurile și aducțiunile. Astfel, în afară de cătunul Valea Calului, vom avea apă curentă în întreaga comună. Și pentru cătunul amintit avem proiect; în ciuda faptului că aici sunt puține gospodării și populația este îmbătrânită, nu putem face discriminări”,  spune primarul Iatagan.
În afara alimentării cu apă care este, evident, cel mai important proiect derulat la ora actuală la Șuici, administrația locală continuă investiția privind construirea noului sediu de Primărie și balastarea drumurilor.
”La noul sediu de Primărie am avansat încet, dar sigur. Nu știu exact când vom putea finaliza obiectivul, dar este important că lună de lună s-a lucrat. Cât privește drumurile, ploile din ultima perioadă - benefice pentru agricultură, au adus neajunsuri pentru circulația rutieră. Astfel, în permanență una dintre acțiunile noastre rămâne balastarea drumurilor cele mai circulate și nu numai din localitate”, declară șeful executivului.