corbi inaltLa sfârșitul lunii mai, iubitorii de tradiții și cânt popular autentic, sunt invitați la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din Argeș – „Rapsodia Păstorească” de la Corbi. ”Vom avea, ca de obicei, parada de cai și de costume populare, invitați din toată țara și de peste hotare, concursuri organizate de Asociația Crescătorilor de Animale din Corbi și, bineînțeles, muzică de cea mai bună calitate, românească, autentică, populară, acompaniată de bucate tradiționale. Vă așteptăm pe toți în deal ”La Chilii”, la Rapsodia Păstorească, un festival ce marchează un moment important al ocupației ancestrale a locuitorilor - urcatul oilor la munte. Data exactă va fi stabilită în următoarea lună, în funcție de vreme.”, a precizat primărița Anca Baciu.

În ceea ce privește investițiile din comună, anul acesta vor fi finalizate două obiective importante, derulate cu fonduri de la CNI. ”Refacerea drumului și amenajarea a trei poduri la Valea Mare, precum și baza sportivă, cele două proiecte finanțate prin CNI, vor fi finalizate anul acesta, cât mai curând. Cu fonduri proprii, vom finaliza și terenul de sport. Am pus gardul și acum pregătim terenul pentru gazon. Tot cu fonduri proprii, vom amenaja o parcare la școala gimnazială.”, spune primărița din Corbi.
Licitația privind introducerea cu gaze în localitate, proiect cu finanțare prin „Anghel Saligny”,  a fost finalizată, urmează pregătirea pentru licitația de concesionare. ”Este o procedură complicată, pentru care trebuie să pregătim temeinic caietul de sarcini.”, declară șefa executivului.
Între timp, conducerea Primăriei a depus solicitare de finanțare prin PNRR pentru dotarea celor trei școli și a grădinițelor cu mobilier și echipamente IT. ”Avem semnat contractul pe componenta C 10 - digitalizarea sistemului administrativ și, evident, sperăm și la cel pentru dotarea școlilor. Suntem pregătiți să depunem un proiect pe GAL, pentru amenajarea spații verzi, în ideea că ne putem dota cu toalete ecologice și altele pentru cele două festivaluri de amploare: Rapsodia Păstorească și Stonebird.”, a mai declarat primărița Anca Baciu.