stefan cel mare primar 2023 Primarul Ion Parpală a semnat în luna martie contractul de finanțare a proiectului derulat prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny” - modernizarea a 7 km de drumuri comunale. ”Licitația este finalizată și momentan așteptăm documentația pentru emiterea autorizației de construire. Urmează proiectul tehnic și execuția lucrărilor. Ne propunem ca în luna mai, undeva după data de 10 mai, să demarăm lucrările de asfaltare în comună”, precizează primarul Ion Parpală.

Suma alocată prin Ministerul Dezvoltării pentru investițiile în modernizarea infrastructurii de circulație în comuna Ștefan cel Mare se ridică la 15 milioane de lei.
Între timp se lucrează la amenajarea halei pentru zarzavaturi din cadrul târgului săptămânal. Până în sărbătorile de Paște va fi turnat planșeul din beton al construcției, tocmai pentru a avea timp să se usuce înainte de continuarea lucrărilor. Hala va fi amenajată pe o suprafață de 800 mp.

Curățenie de primăvară
În curs de desfășurare se află acțiunile specifice sezonului de primăvară, salubrizarea și pregătirea comunei pentru Sărbătorile Pascale. Angajații administrației locale curăță șanțurile, taie vegetația uscată și toaletează pomii.
Nu în ultimul rând, în luna martie a fost depus un proiect privind dotarea Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare. Solicitarea de finanțare a fost înregistrată în PNRR, Componenta C 15 - Educație. Cu ajutorul fondurilor europene, școala va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.