stoenestiAutoritățile din comuna Stoenești au făcut în luna martie ultimele probe înainte de punerea în funcțiune a rețelei de canalizare, obiectiv realizat cu fonduri prin PNDL 2 și contribuția locală. Rețeaua deservește jumătate din localitate, însemnând un număr de aproximativ 350 de gospodării. Pentru cealaltă jumătate a comunei, conducerea Primăriei Stoenești a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”.

”Etapa a II-a a sistemului de canalizare cuprinde satele Bădeni și Cotenești. Am finalizat încărcarea avizelor pentru proiect și, în scurt timp, vom semna contractul de finanțare a lucrărilor. Anul acesta vom începe lucrările.”, declară primarul Ion Marin.
Au început și acțiunile de ecologizare a localității și pregătirile pentru întâmpinarea sărbătorilor de Paște. Lucrătorii administrației publice locale curăță șanțurile, spațiile publice și taie vegetația care încurcă circulația. Totodată, pentru anul acesta, conducerea Primăriei Stoenești își propune să modernizeze 3 km de drumuri de interes local, o parte în satul Lunca Gârtii, iar restul în celelalte sate. De asemenea, pe agenda Executivului din Stoenești se mai află și reabilitarea drumului către Schitul Sfântul Ierarh Modest.

Lucrări finalizate în centru
Punct final pentru proiectul de modernizare a centrului civic al localității. La sfârșitul lunii martie, administrația din Stoenești a finalizat lucrările de asfaltare a drumului județean care tranzitează comuna, precum și pe cele de amenajare a trotuarelor și relocare a infrastructurii de utilități. Investițiile, finanțate din bugetul local, au cuprins și  modernizarea clădirilor publice și amenajarea de parcări.
Un alt proiect important a intrat în linie dreaptă la Stoenești. Este vorba despre sala de sport ce urmează a fi construită de CNI. Autoritățile locale predau amplasamentul constructorului în luna aprilie. Sala de sport va avea o capacitate de 150 de locuri și va dispune de vestiare, grupuri sanitare, zonă administrativă și încălzire centralizată.