33Cum fondurile guvernamentale întârzie, administrația publică a comunei Cocu a demarat mai multe lucrări în regie proprie, iar cea mai importantă este alimentarea cu apă a cătunului Dealu Cătușa din satul Bărbătești. ”Am început lucrările la alimentarea cu apă a cătunului Dealu Cătușa, cu fonduri proprii, din moment ce din altă parte nu am primit vreun leu. Rețeaua de distribuție e aproape gata, mai avem de făcut forajul și gospodăria de apă, dar acestea le putem face doar dacă primim bani la rectificarea bugetară. Dacă vor sosi noi fonduri, în toamna acestui an putem finaliza alimentarea cu apă”, ne-a declarat primarul Gheorghe Țucă. Rețeaua de apă a cătunului Dealu Cătușa măsoară 2 km și va deservi un număr de 45 de gospodării.
O altă lucrare realizată în regie proprie a vizat decolmatarea a două cursuri de apă: pârâul Malu și pârâul Fusarii, zone în care frecvent se produceau inundații la căderile abundente de precipitații. Lucrările de decolmatare au fost efectuate cu angajații și utilajele administrației publice locale, autoritățile locale urmărind astfel prevenirea inundațiilor.
Pe de altă parte, în aproximativ o lună de zile va fi gata și noul dispensar uman al localității, localizat în centrul comunei, în apropierea sediului primăriei. Dispensarul uman reprezintă o investiție din bugetul local al comunei și va îngloba mai multe cabinete medicale de diferite specialități.