cosesti„Suntem prea săraci ca să ne permitem să ratăm vreo oportunitate de finanțare!”, spune Nicolae Pană, primarul din Coșești și, într-adevăr, administrația pe care o conduce a reușit în ultimii ani să atragă finanțări guvernamentale și europene pentru proiecte de larg interes pentru comunitate. Unele sunt foarte aproape de finalizare, cum este cazul investiției privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă, altele sunt în fazele premergătoare implementării efective.

„În luna februarie am semnat nu mai puțin de patru contracte de finanțare privind tot atâtea investiții de interes public. Primul a fost semnat cu Administrația Fondului de Mediu, pentru reabilitarea iluminatului public. Prin acest proiect vom finaliza modernizarea iluminatului public în toată localitatea. Concret, vor fi montate lămpi moderne, economice, întregul sistem urmând a fi controlat prin telegestiune. Alte trei contracte de finanțare au fost semnate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prevăd reabilitarea termică a unor clădiri de interes public: sediul primăriei, școala și grădinița de la Jupânești. Lucrările vor consta în schimbarea tâmplăriei care nu mai este conformă cu normativele în vigoare dar și în montarea de panouri fotovoltaice. În privința proiectului privind modernizarea și extinderea sistemului de canalizare în satele Petrești, Coșești, Păcioiu și Leicești, va mai dura un timp până vom semna contractul de finanțare. Asta pentru că suma alocată de Ministerul Dezvoltării prin Programul Anghel Saligny - 20 de milioane de lei, nu acoperă toate costurile, astfel că ni s-a cerut să refacem proiectul, în așa fel încât acesta să se încadreze în finanțarea aprobată de minister. Ne-am apucat deja de lucru în acest sens și, în paralel, monitorizăm orice noi linii de finanțare în așa fel încât, într-un final, să beneficiem de rețea de canalizare în toată comuna. ”, explică edilul șef din Coșești.

De 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor, o primăvară frumoasă, plină de soare, sănătate și cât mai multe realizări. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană