nucsoara primarÎn bugetul de anul acesta au fost prevăzuți bani pentru două lucrări importante în comuna Nucșoara. Este vorba despre înlăturarea efectelor calamităților pe Drumul Plaiului, în punctul ”La Istrucel”, și realizarea unei investiții în scopul reducerii costurilor cu iluminatul public. Astfel, în scurt timp încep lucrările pentru consolidarea porțiunii de drum afectate de calamități, pe o lungime de circa 80 metri. Pe același drum, în punctul ”La Pupa”, va fi, de asemenea, realizat un zid de sprijin pentru consolidarea terasamentului, însă lucrarea va fi executată când vor fi alocați banii pentru situații de urgență de la Guvern.

”Am luat hotărâre în Consiliul Local și am prevăzut bani în buget pentru montarea unor panouri fotovoltaice la Căminul Cultural Nucșoara. Investiția se va amortiza în circa doi ani și ne va ajuta să reducem costurile cu iluminatul public, costuri care au crescut enorm în ultima perioadă. Se va asigura astfel consumul pentru iluminatul public și cel mai probabil și pentru școli și primărie. Investiția totală se ridică la 1,8 miliarde de lei”, precizează primarul Ion Cojocaru.

200 ha de pădure, recâștigate
În primăvară vor demara și proiectele turistice gândite de administrația publică a comunei Nucșoara, acestea constând în popularizarea a 2.544 de copaci seculari din cele patru sate ale comunei și amenajarea Forest Land Nucșoara, o suprafață de 25 ha de ferigă. De altfel, autoritățile din Nucșoara au bifat de curând un succes răsunător în ceea ce privește suprafața verde a localității. ”Am câștigat definitiv în instanță 200 ha de pădure de la Romsilva. Pădurea a revenit astfel în proprietatea comunei, după mulți ani de lupte și eforturi”, declară primarul Ion Cojocaru.
Nu în ultimul rând, în scurt timp autoritățile locale vor semna contractul de finanțare a lucrărilor pentru unul dintre proiectele aprobate în Programul ”Anghel Saligny”. Este vorba despre realizarea branșamentelor la rețeaua de canalizare.

Primăvara să aducă tuturor doamnelor și domnișoarelor împlinirea dorințelor, alături de cei dragi. Un 8 Martie însorit!
Primăria și Consiliul Local Nucșoara
Primar, Ion Cojocaru