corbi bunÎn afara cheltuielilor de funcționare, aproape tot bugetul comunei Corbi a fost direcționat spre acoperirea cheltuielilor neeligibile în vederea finalizării introducerii sistemului de canalizare și construirea stației de epurare care va deservi satele Corbi și Jgheaburi. ”Am reziliat contractul cu firma care a lucrat până acum, din cauza unor nepuneri de acord și, cu acceptul AFIR , scoatem la licitație din nou lucrările rămase de executat. În fapt, toate conductele sunt îngropate, dar mai avem de construit stația de epurare, aceasta însemnând în procent că avem realizată cam 85% din investiție. În afară că am alocat tot ce am putut de la buget ca sume pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile, am primit și sprijin de la Consiliul Județean. Sperăm din tot sufletul să finalizăm anul acesta obiectivul.”, a declarat primărița Anca Baciu.

Dat fiind faptul că finanțarea primită prin Programul „Anghel Saligny”,  pentru introducerea sistemului de canalizare în celelalte sate ale comunei nu acoperea întregul proiect, conducerea administrației locale a depus pe componenta C1, în cadrul PNRR, o nouă solicitare de finanțare. ”Sperăm că vom obține finanțarea care să acopere întreaga investiție de care avem nevoie.”, spune primărița Anca Baciu.
Fiindcă bani la buget pentru alte investiții nu au rămas, conducerea administrației se concentrează pe atragerea de fonduri europene.
”Depunem solicitări de finanțare pe orice apare. De exemplu, avem depus un proiect pe Componenta 15 din cadrul PNRR pentru dotare cu mobilier și echipamente TIC școli. Prin Ministerul Muncii, digitalizarea compartimentului de asistență socială - ”Înființarea unui HUB de servicii” - în sensul dotării cu imprimantă multifuncțională, laptop, tabletă și un soft care să permită o comunicare mai bună și mai eficientă cu Ministerul Muncii. Și, nu în ultimul rând, ”Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementară”, un proiect care presupune amenajarea unor săli în cadrul unităților de învățământ, în vederea desfășurării unor activități cu copiii. Practic, crearea unei infrastructuri care să permită diversificarea paletei educative.”, a mai declarat primărița Anca Baciu.

Un sincer „La mulți ani!”, felicitări și urări de bine tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. Să ne bucurăm de o primăvară frumoasă alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Corbi
Primar, Anca Baciu