recea primar nou 5Clădirea Școlii Gimnaziale Recea va fi reabilitată cu fonduri prin PNRR. Primarul Doru Dragu a semnat în luna februarie contractul de finanțare a lucrărilor la unitatea școlară, valoarea investițiilor ridicându-se la suma de 2.796.615,41 lei. Lucrările au scopul de a asigura eficiența energetică a clădirii și constau în montarea de panouri fotovoltaice și pompe pentru căldură, respectiv schimbarea instalației electrice.

Principalii beneficiari ai investițiilor sunt cei peste 200 de elevi ai școlii din comuna Recea și cadrele didactice. Anterior, în luna ianuarie, conducerea Primăriei Recea a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea moderată a două grădinițe și a clădirii școlii din satul Goleasca. Și aceste obiective vor beneficia de lucrări în vederea asigurării eficienței energetice. Totodată, autoritățile din Recea intenționează să depună un proiect pentru dotarea Școlii Gimnaziale Recea. ”Am luat hotărârea în Consiliul Local de a depune un proiect pentru dotarea școlii cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale. Solicitarea de finanțare va fi depusă pe Componenta C 15 a PNRR, Educație”, precizează primarul Doru Dragu. Nu în ultimul rând, administrația publică locală are în vedere elaborarea unui proiect pentru montarea de fose septice individuale la gospodării ca alternativă la sistemul centralizat de canalizare. Pentru implementarea proiectului ar urma să fie accesate fonduri tot prin PNRR.

Fie ca veselia, frumusețea și spiritul zilei de 8 Martie să vă însoțească pretutindeni! La mulți ani tuturor femeilor, împliniri și multă iubire din partea celor dragi!
Primăria și Consiliul Local Recea
Primar, Doru Dragu