boteni primarAdministrația din Boteni a demarat deja proiectul privind modernizarea unor drumuri, investiție finanțată prin Programul „Anghel Saligny”. Astfel, în toată comuna se lucrează la pregătirea pentru asfaltare a celor 10,7 km de drum incluși în proiect.   ”Dat fiind faptul că vremea a fost permisivă în această iarnă, am dat ordinul de începe al lucrărilor imediat după semnarea contractului de finanțare. Având deja licitația adjudecată, am putut să trecem la implementare. La ora actuală se lucrează din plin. După pregătirea tronsoanelor, se vor realiza șanțurile, faza finală fiind turnarea asfaltului.”, a declarat primarul Vasile Leau.

Concomitent. vor începe în primăvară și lucrările de modernizare ale Căminului Cultural. ”Obiectivul se va realiza prin Compania Națională de Investiții. Licitația a fost finalizată, astfel că urmează proiectarea și execuția. Tot prin CNI vom construi și o sală de sport în comună, licitația pentru stabilirea antreprenorului fiind în plină desfășurare”, punctează edilul șef.
Administrația din Boteni a depus o serie de cereri de finanțare și în cadrul PNRR. ”Avem solicitări de finanțare pentru înființarea de piste de biciclete pe o lungime de 3.5 km, pe o parte și cealaltă a carosabilului în centrul localității, dotarea școlilor cu mobilier și echipamente TIC, dar și amenajarea a 160 de fose individuale la gospodăriile care din cauza poziției nu sunt racordate la sistemul de canalizare. Soluția extinderii rețelei la aceste locuințe este extrem de costisitoare, dar iată că există soluții agreate de Uniunea Europeană.”, a mai declarat primarul din Boteni.

8 Martie să aducă tuturor femeilor, odată cu primele zâmbete ale primăverii, multe realizări, îndeplinirea tuturor viselor, multă fericire și numai bucurii. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau