stoenestiCompania Națională de Investiții (CNI) a lansat la finalul lunii februarie licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție a sălii de sport din comuna Stoenești. Conform proiectului, sala va putea găzdui meciuri de handbal, volei, fotbal, va avea o capacitate de 130 de locuri și va fi dotată cu vestiare și grupuri sanitare. După finalizarea procedurilor de achiziție, termenul de realizare a investiției este de 10 luni.

Pe de altă parte, administrația publică locală a depus în PNRR un proiect privind extinderea rețelei de iluminat public pe arterele secundare ce pornesc din DN și DJ 725. Dacă acesta va fi aprobat la finanțare, pe străzile respective vor fi montate lămpi eficiente energetic cu sistem de telegestiune.

Lucrări bugetate
Totul este pus la punct pentru semnarea contractului de finanțare a lucrărilor prevăzute în proiectul aprobat în Programul ”Anghel Saligny” - reabilitarea rețelei de apă și introducerea canalizării în satele Bădeni și Cotenești. ”Am luat toate avizele necesare lucrărilor și avem toate documentațiile pregătite pentru a fi încărcate pe platforma ministerului. Totul este pregătit pentru semnarea contractului de finanțare. 165 de miliarde de lei vechi vor fi alocați prin Ministerul Dezvoltării pentru realizarea lucrărilor. Vorbim de 15 km rețea de canalizare și conducte noi de apă, cu stație de epurare în satul Cotenești, la ieșirea din localitate, spre Cetățeni”, precizează primarul Ion Marin.
Pe ultima sută de metri se află și proiectul de modernizare a centrului civic al comunei Stoenești. Mai sunt de executat marcaje rutiere pe cei 2 km de drum asfaltat, respectiv de făcut mici retușuri la trotuare.
În bugetul de anul acesta au fost prevăzute fonduri pentru derularea unor alte lucrări de interes public. Acestea au în vedere asfaltarea drumurilor din satul Lunca Gârtii, reabilitarea drumului spre Schitul Sf. Ierarh Modest și automatizarea stațiilor de pompare a apei în satul Piatra.

Ziua de 8 Martie este cel mai potrivit prilej pentru a transmite toate gândurile frumoase pentru mamele, soțiile, femeile din viețile noastre! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Stoenești
Primar, Nicolae Ion Marin