slobozia primar primarieReabilitarea unităților de învățământ de pe raza comunei Slobozia va continua și anul acesta. Potrivit listei de investiții prevăzute în bugetul pe 2023, se vor executa lucrări de reabilitare la Școala Generală nr. 2 Slobozia (clasele I-IV) și la Școala Generală Nigrișoara (clasele I-IV). La cea de-a doua unitate lucrările constau în anveloparea termică a clădirii, renovarea sălilor de clasă și amenajarea grupurilor sanitare în interior. Pentru toate aceste investiții, autoritățile din comuna Slobozia au solicitat sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș.

Tot în domeniul învățământului se urmărește dotarea Școlii Gimnaziale Slobozia cu mobilier, materiale didactice și echipamente pentru digitalizare, printr-un proiect ce va fi depus în PNRR, Componenta C15 - Educație.
Pe de altă parte, pe baza unor fonduri alocate prin AFM va fi modernizat iluminatul public din comună. ”Avem două proiecte declarate eligibile și urmează să semnăm contractele de finanțare. Unul prevede montarea a 400 de lămpi noi, economice, cu tehnologie tip LED, iar cel de-al doilea montarea altor 200 de lămpi de același tip pentru extinderea și modernizarea iluminatului public”, precizează primarul Petre Funie.

Extinderi la canalizare
Primarul Petre Funie a semnat un act adițional cu Ministerul Dezvoltării privind extinderea rețelei de canalizare pe străzile unde nu există această utilitate. Racordarea la rețea va fi gratuită pentru cetățeni.
În luna ianuarie a fost semnat contractul de finanțare a investițiilor din proiectul ”Sisteme inteligente de management local”- finanțat prin PNRR. Cu fonduri europene vor fi achiziționate și montate echipamente și tehnică moderne de lucru în cadrul administrației publice locale în vederea digitalizării serviciilor.
Conducerea Primăriei Slobozia intenționează să acceseze fonduri europene și pentru reabilitarea unei clădiri importante din centrul comunei. Este vorba despre sediul APIA (fostul cămin cultural) acolo unde mai funcționează și atelierul pompierilor (SVSU). Lucrările vizate sunt cele de eficientizare energetică a clădirii în ideea de a-i conferi acesteia o nouă utilitate pe viitor.
Tot anul acesta la sediul primăriei vor fi amenajate grupuri sanitare în interior și va fi amenajată o nouă cameră pentru centrala termică.

Accent pe modernizarea drumurilor
Nu în ultimul rând, un accent deosebit va fi pus în 2023 pe modernizarea drumurilor din comuna Slobozia. Modernizarea DJ 503 (peste 4 km pe raza comunei) și a DJ 702 F (limita cu județul Dâmbovița, 3,3 km) sunt două dintre investițiile în derulare pentru modernizarea infrastructurii de circulație. La acestea se vor adăuga lucrările de asfaltare cuprinse în proiectele finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”- modernizare drumuri comunale (40 miliarde de lei) și de interes local (70 miliarde de lei) în comuna Slobozia.