cepariPentru comuna Cepari, 2023 se preconizează a fi un an bun, un an în care se vor face noi pași spre modernizarea localității, mai ales în ceea ce privește infrastructura de utilități. ”Cel mai important proiect pe care îl vom începe anul acesta, atât ca valoare, cât și ca importanță, este cel pentru care am obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”: introducerea apei și canalizării în Satul Cărpeniș. În această perioadă ne ocupăm de obținerea avizelor necesare, după care vom semna contractul și vom pregăti licitația.”, declară primarul Cristian Ciobanu.

În schimb, lucrările la modernizarea școlii - eficientizarea energetică, proiect ce se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, vor începe cât de curând. ”Licitația pentru execuție este în plină derulare. Imediat cum vom desemna câștigătorul, vom da drumul lucrărilor, pe care estimez că le vom finaliza anul acesta. Încercăm să obținem, prin PNRR, și dotarea unității de învățământ cu echipamente de ultimă generație.”, explică edilul șef.

Alunecare de teren, refăcută
Lucrările la refacerea alunecării de teren de pe Valea Topologului sunt aproape de final. Proiectul, de o importanță vitală pentru siguranța cetățenilor din zonă, a fost realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. ”Se lucrează la refacerea drumului și, în cel mai scurt timp, lucrările vor fi gata. Apa și-a reluat cursul normal, s-a consolidat terenul, zona este în deplină siguranță. Nu am fi reușit niciodată să realizăm acest proiect din fonduri proprii, dată fiind gravitatea alunecării de teren, ce a necesitat lucrări de anvergură, extrem de costisitoare. Dar, iată că există soluții, dacă le cauți!”, spune șeful executivului.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat că iluminatul public stradal din Cepari va fi modernizat, cu bani de la Administrația Fondului de Mediu.