suseniUn proiect amplu, în valoare de peste 21 miliarde de lei, va fi implementat la Școala Gimnazială ”Marin Braniște” din Suseni, în 2023. Administrația publică locală a reușit să obțină finanțare prin PNRR, Componenta C10 - Fondul Local, pentru lucrări privind creșterea eficienței energetice a clădirii școlii.  Suseni este singura comună din județ care a obținut finanțare în runda a doua de proiecte aprobate în cadrul acestei componente din PNRR, alături de municipiul Pitești.

Principalii beneficiari ai investiției vor fi cadrele didactice și cei 250 de elevi care învață în unitatea școlară. Fondurile europene constituie sursa de finanțare și pentru achiziția unui nou utilaj ce va intra în dotarea Primăriei Suseni. ”Avem aprobat un proiect prin GAL pentru achiziția unui tractor cu lamă pentru zăpadă și sărăriță. Trebuie să asigurăm cofinanțarea din bugetul local și am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine în acest sens”, precizează primarul Doru Radu.
Modernizarea iluminatului public este un alt proiect ce va intra în derulare anul acesta la Suseni. 400 de lămpi noi, economice, vor fi montate pe străzile din localitate. Fondurile pentru realizarea lucrărilor provin de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
Pe de altă parte, lucrările la grădinița din centrul comunei au fost reluate, iar unitatea pentru învățământ preșcolar va fi gata în vară. Investiția este realizată cu fonduri europene prin AFIR și cu finanțare din bugetul local.

Măsurători cadastrale cu drona
Nu în ultimul rând, o altă prioritate a autorităților din Suseni pentru anul în curs este reprezentată de lucrările de cadastru general. Acestea au început la finalul lui 2022 și se derulează cu finanțare europeană prin POR. Măsurătorile suprafețelor sunt realizate cu drone, iar cetățenii trebuie să aducă documentele de proprietate la sediul primăriei pentru corelarea datelor. Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale și eliberarea cărților funciare sunt gratuite.