24Deschiderea noilor Măsuri din cadrul PNDR înseamnă și pentru administrația locală din Albeștii de Argeș noi oportunități de realizare a unor obiective de investiții. Primarul Vasile Sava spune că are în vedere în primul rând extinderea rețelei de canalizare și asfaltarea unor drumuri comunale și locale.
”Avem deja 30 de km de canalizare funcțională și ar mai fi de realizat câteva extinderi pe ulițele lăturalnice din satele Brătești, Dobroțu și Doblea, în total încă 4 km de rețea. Avem proiectul întocmit și ne gândim să-l depunem pe una din Măsurile ce prevăd fonduri pentru acest domeniu. Tot la capitolul modernizarea infrastructurii avem studii de fezabilitate și chiar proiecte pentru o serie de drumuri din localitate pentru care am putea obține bani pentru asfaltare: DC 260 Dumirești-Albești, DC 263 Brătești-Florieni-Robaia, dar și drumuri locale.”, spune șeful executivului.
Noul sistem de alimentare cu apă din satul Dumirești fiind în faza de obținere a autorizațiilor pentru realizarea racordurilor electrice, edilul șef se gândește să acceseze fonduri guvernamentale pe OG 28, pentru introducerea apei și în satul Florieni, chiar dacă aici sunt numai 20 de gospodării. ”Este singurul sat în care nu avem sistem de alimentare cu apă, dar în mod evident nu vom lăsa așa lucrurile, în ciuda faptului că investiția este destul de mare, fiind nevoie de sursă de apă separată. ”, a mai spus primarul Vasile Sava.