buzoesti lat bunConducerea Primăriei Buzoești a semnat contractul de finanțare a proiectului ”Realizare Plan Urbanistic General în format GIS”, finanțat prin PNRR, Componenta C10 - Fondul Local. Proiectul va contribui la dezvoltarea socio-economică a localității, deoarece reprezintă documentul de referință care va sta la baza investițiilor viitoare în infrastructura și serviciile publice și private.

Acesta nu este singurul proiect finanțat din fonduri europene ce urmează a fi implementat în comuna Buzoești. ”Renovarea interioară și exterioară a clădirii Școlii Buzoești, eficientizarea energetică a trei clădiri publice (sediul primăriei, Școala Șerboeni, Școala Vulpești) și montarea unui sistem de supraveghere video a spațiului public sunt alte proiecte pentru care am obținut finanțare prin PNRR. Urmează să semnăm contractele de finanțare”, declară primarul Ion Tănase.
Pe plan local se află în desfășurare lucrări de cadastru general cu finanțare prin ANCPI. Înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale și eliberarea cărților funciare pentru cetățeni sunt gratuite.

Asfalt pe noi drumuri
În 2023 va începe asfaltarea unor noi drumuri în comuna Buzoești. Cu fonduri guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”, vor fi modernizați peste 7 km de drumuri în satele Vulpești și Cornățel. Valoarea de investiție a proiectului este de 135 de miliarde de lei. Reprezentanții Primăriei Buzoești se află în etapa de obținere a avizelor necesare lucrărilor și vor semna în curând contractul de finanțare a acestora. Anul trecut, autoritățile locale au asfaltat drumurile din satele Ionești și Redea.
Nu în ultimul rând, colectarea taxelor și impozitelor locale a demarat într-un ritm bun, iar până la 31 martie cetățenii beneficiază de o reducere cu 10% a cuantumurilor de plată. De menționat că taxele și impozitele locale nu au suferit modificări substanțiale, fiind aplicată doar indexarea cu rata anuală a inflației, conform legislației în vigoare.