ratestiAsigurarea cofinanțărilor pentru proiectele ce se vor derula prin Programul ”Anghel Saligny” este prioritară pentru administrația publică a comunei Rătești în acest început de an. În scurt timp vor fi semnate contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și vor fi demarate procedurile de achiziție a lucrărilor.  ”Am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine pentru asigurarea cofinanțării la proiectul de introducere a canalizării în satele Tigveni și Pătuleni. La cel de asfaltare ne descurcăm pe cont propriu. Proiectul prevede modernizarea a 3 km de drumuri locale”, declară primarul Cornel Petrică.

Conform reprezentanților Primăriei Rătești, lucrările incluse în cele două proiecte vor demara anul acesta.
Pe de altă parte, autoritățile comunei Rătești au în plan ca anul acesta să execute o serie de lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială Rătești. ”Este vorba despre lucrări de subzidire și consolidare și schimbarea acoperișului. Am prevăzut fonduri în bugetul local pentru aceste investiții. Peste 200 de elevi învață în școala din centrul comunei”, precizează edilul din Rătești.
În bugetul de anul acesta au mai fost prevăzute fonduri și pentru dotarea dispensarului medical construit în satul Furduiești. Acesta a fost finalizat anul trecut. Unitatea medicală ar urma să fie dată în folosință în prima parte a anului.
Nu în ultimul rând, fiind început de an, cetățenii sunt așteptați la sediul primăriei să-și achite obligațiile fiscale la bugetul local. Persoanele care plătesc până la data de 31 martie primesc o bonificație de 10% la plata impozitelor.