davidesti inalt bunPentru comuna Davidești, 2023 se prefigurează a fi un an cu multe investiții. Conducerea Primăriei a creionat lista cu obiectivele pe care dorește să le realizeze, în perfectă conformitate cu bugetul dar și cu nevoile cetățenilor. ”Pe agenda noastră se află amenajarea unei piețe, a unui târg al localității, proiect la care am început să lucrăm încă de anul trecut. Din considerente obiective, nu am reușit să concretizăm investiția, fiind necesare parcurgerea etapelor premergătoare - proiect tehnic, avize etc. Anul acesta însă, piața va fi amenajată și dată în folosință, venind în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor. Prin această investiție vor crește și veniturile la buget, dar, mai ales, oamenii din întreaga zonă vor avea unde să vândă și să cumpere produse tradiționale, de calitate.”, spune primarul Alin Văduva.

Un alt obiectiv pe care administrația locală îl are în vedere este construirea unor bazine de apă la Voroveni, fiind mare nevoie de așa ceva pentru buna funcționare a rețelei și asigurarea acestei utilități la standarde optime pentru toate gospodăriile. ”Referitor la apă, se lucrează deja la înlocuirea conductei pe DN73, pe o lungime de 1,2 km. Pentru realizarea acestei lucrări avem sprijinul financiar al Consiliului Județean. Tot de la Consiliul Județean avem promisiunea că vom primi bani pentru extinderea rețelei de canalizare pe Ulița Ică, din satul Conțești, pentru cele 20 de gospodării aflate în zonă.”, declară edilul șef.
Tot anul acesta, cu fonduri proprii, va fi realizată racordarea Căminului Cultural Voroveni la rețeaua de apă a și vor fi amenajate grupuri sanitare.
”Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului de finanțare pe „Anghel Saligny” (extinderea canalizării în Conțești, asfaltare Mărășești-Gura Hulubii), dar și a celor prin PNRR, prin care vom realiza eficientizarea energetică și reabilitarea Căminului Cultural Davidești, eficientizarea energetică a școlii și achiziționarea a 4 stații de încărcare electrică.”, a mai menționat primarul din Davidești.