22Începând cu data de 1 iulie, la Recea vor demara lucrările de modernizare a două drumuri comunale, în satele Orodel și Goleasca. Cele două drumuri vor fi asfaltate, finanțarea lucrărilor fiind realizată de Guvern, prin OG 28/2013. ”La mijlocul lunii iunie, am semnat la MDRAP contractul de finanțare pentru primele sume alocate pentru asfaltarea celor două drumuri. Este vorba de 11.000 de lei pentru drumul comunal din satul Orodel și 44.000 de lei pentru cel din satul Goleasca. Nu sunt mulți bani, dar ne vom apuca de lucru cu ei, vom vedea ce putem face și sperăm că la rectificarea bugetară din luna iulie, Guvernul va aloca fonduri în plus pentru lucrări”, ne-a declarat primarul Marin Pană.

Tot la capitolul infrastructură de circulație, în această perioadă autoritățile locale se ocupă de nivelarea drumurilor comunale și de câmp. Ploile căzute în ultima perioadă au deteriorat aceste drumuri, astfel că este nevoie de intravenția cu autogrederul pentru întreținerea căilor de acces. Se lucrează în mai multe zone din localitate, iar acțiunea va dura mai mult timp întrucât rețeaua de drumuri comunale măsoară aproape 100 de km.
Sunt vești bune și în ceea ce privește sectorul agricol, în special mulțumită ploilor care au căzut în prima jumătate a lunii iunie. Culturile de porumb au început să-și revină, iar la orz și la rapiță a început recoltarea, producția estimată de fermieri fiind una bună. De asemenea, administrația publică locală a finalizat procesul de eliberare a documentelor necesare pentru dosarele APIA, urmând ca aproximativ 200 de solicitanți să beneficieze anul acesta de subvenții agricole.