20Reprezentanții Primăriei Buzoești lucrează în această perioadă la un proiect de asfaltare a 6 km de drumuri comunale în satele Șerboieni și Vlăduța. Proiectul tehnic se află în faza de execuție, urmând ca în primăvara anului viitor, documentația să fie depusă în cadrul măsurilor de finanțare ale Grupului de Acțiune Locală (GAL).

În cazul în care proiectul va fi aprobat la finanțare, autoritățile locale vor primi fonduri în valoare de 1 milion de euro pentru modernizarea drumurilor comunale. Pe de altă parte, un alt proiect finanțat în cadrul GAL va demara în luna iulie. Este vorba de amenajarea unor vestiare la baza sportivă din satul Șerboieni, proiect pentru care se alocă finanțare în valoare de aproximativ 30.000 de euro. ”De asemenea, se continuă lucrările la sistemul de canalizare al localității, proiect derulat de Primăria Buzoești în colaborare cu SC Apă Canal Pitești. Proiectul prevede execuţia unei reţele noi de canalizare în lungime de 21,3 km şi a 8 staţii de pomparea apei uzate împreună cu conductele de refulare aferente în lungime de 5,8 km. Anul acesta, canalizarea va fi introdusă în satele Șerboieni, Vlăduța, Ionești și Redea, iar anul viitor în satele Bujoreni, Vulpești și Cornățel”, ne-a declarat primarul Ion Tănase.
În altă ordine de idei, în perioada de vară, în localitate, sunt organizate mai multe târguri tradiționale, acestea constituind și o ocazie de reîntâlnire a fiilor satului. Astfel, pe 24 iunie a avut loc târgul tradițional în satul Tomșanca, iar pe 29 iunie, de Sf. Petru și Pavel, s-a ținut târgul tradițional în satul Ionești. În luna iulie vor fi organizate alte două târguri. Pe 17 iulie va avea loc târgul tradițional în satul Vulpești, iar pe 27 iulie, cel din satul Buzoești.