19După mai mulți ani de așteptare, luna iunie vine cu vești bune în ceea ce privește unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației publice a comunei Popești, asfaltarea DC 133 Slobozia (DJ 504)-Purcăreni.

”Avem promisiuni de la Consiliul Județean că se va rezolva problema acestui drum, a cărui asfaltare o avem începută încă din anul 2012. În două săptămâni, cei de la Consiliul Județean vor începe asfaltarea a 2 km de drum, prin Regia de Drumuri Județene, alocând deja suma de 5 miliarde de lei pentru această lucrare. Primăria Popești va contribui la rândul său cu suma de 6 miliarde de lei pentru asfaltarea drumului. În total vor fi asfaltați 4 km de drum comunal. Consiliul Județean s-a ocupat de rezilierea contractului cu vechea firmă care a lăsat drumul de izbeliște. Dacă totul merge bine acum, în toamna acestui an, DC 133 va fi complet modernizat”, ne-a declarat primarul Mircea Popescu.

Fonduri europene
Pe parcursul lunii iunie au continuat lucrările de curățenie și decolmatare a șanțurilor, finalizându-se astfel campania de ecologizare începută în primăvară. De asemenea, fântâna comunală aflată pe drumul spre satul Slobozia a fost reamenajată, fiind montat un mic foișor cu bănci pentru adăpost și recreere. La începutul lunii iulie vor începe lucrările la remiza de pompieri, autoritățile din Popești intenționând să construiască un spațiu special amenajat pentru utilaje. Noua clădire va adăposti și buldoexcavatorul primăriei, utilajele de deszăpezire și cupele folosite pentru lucrări publice. Reprezentanții Primăriei Popești se gândesc și la accesarea fondurilor europene pentru realizarea unor obiective de investiții. ”Inițial am fi vrut să facem un proiect pentru reabilitarea drumurilor comunale, pentru care să accesăm finanțare în PNDR 2014-2020, dar ne încurcă faptul că nu avem canalizare introdusă. Drept urmare, vom urmări accesarea banilor europeni pentru introducerea canalizării. Rămâne de văzut și ce măsuri de finanțare apar, daca ne încadrăm și mai ales, cum va fi rezolvată problema cofinanțărilor care trebuie asigurate la astfel de proiecte”, precizează edilul din Popești.