16Sprijinirea activităților culturale și sportive a constituit în permanență o prioritate pentru administrația publică a comunei Bârla. Eforturile autorităților locale sunt răsplătite de artiștii și sportivii din localitate prin participările și premiile obținute la diverse festivaluri și competiții sportive.
În luna iunie, ansamblurile locale de dansuri și echipa de fotbal feminin au obținut nu mai puțin de patru premii. ”Ansamblul de dansuri ”Floricica” a obținut locul I la concursul judetean al ansamblurilor folclorice și al formatiilor de dansuri populare de copii și tineri ”Gheorghe Popescu Județ”, formația de călușari mari a obținut, de asemenea, locul I, la categoria lor, iar călușarii mici au obținut locul II la Festivalul ”Călușul Copiilor” de la Slatina. Totodată, echipa de fotbal feminin din localitate a obținut locul I în campionatul județean. “Sunt foarte mândru de toți, artiști și sportivi, și sper ca și pe viitor să le putem fi alături”, declară primarul Ion Neacșu.

Proiect pentru apă în satul Bădești
În ceea ce privește proiectele de investiții, continuă lucrările la noul târg săptămânal, proiect finanțat cu fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL). Construcția noului târg săptămânal este realizată în proporție de 75%, iar pentru asigurarea cofinanțării la proiect, autoritățile din comuna Bârla speră că vor primi sprijin guvernamental la rectificarea bugetară din luna iunie. Bani sunt necesari și pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare a administrației publice locale până la finalul anului.
Pe de altă parte, reprezentanții primăriei au început proiectarea lucrărilor de alimentare cu apă a satului Bădești, fiind în faza obținerii avizelor necesare eliberării autorizației de construcție. Introducerea rețelei de alimentare cu apă va începe, cel mai devreme, în luna septembrie a acestui an, conform estimărilor autorităților locale.