14Aflată la limită cu banii pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, Primăria Rătești așteaptă rectificarea bugetară din luna iulie în vederea alocării unor fonduri suplimentare. Bani sunt necesari atât pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, cât și pentru susținerea proiectelor de investiții.


”Banii pentru cheltuielile de funcționare sunt pe terminate, avem nevoie de fonduri pentru a putea supraviețui până la finalul anului. La capitolul investiții sunt necesare fonduri pentru acoperirea cofinanțării la proiectul de canalizare, pentru care avem studiu de fezabilitate făcut. Avem în vedere introducerea canalizării în satele Tigveni și Pătuleni, printr-un proiect cu finanțare europeană în cadrul PNDR 2014-2020. Totodată, vrem să facem un proiect și pentru modernizarea drumurilor comunale în zonele Pătuleni-Ciupa și Rătești-Furduiești”, ne-a declarat primarul Gheorghe Matei.
La mijlocul lunii iunie, Primăria a încheiat procesul de eliberare a adeverințelor necesare pentru subvențiile APIA. Comparativ cu anii anteriori, numărul beneficiarilor de subvenții agricole a scăzut anul acesta cu 25% în localitate. Subvențiile agricole aferente acestui an vor fi virate fermierilor în luna decembrie, conform autorităților centrale.