barla ecologizare 2În comuna Bârla vor demara în următoarea perioadă mai multe investiții menite să contribuie la dezvoltarea locală. Astfel, în scurt timp, în satul Mozăceni Vale începe construcția unei săli de sport cu o capacitate de 102 locuri, investiție derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI).  ”Sala de sport va dispune de grupuri sanitare, vestiare, birou administrativ și va fi racordată la utilități. Obiectivul de investiții va deservi atât elevii de la școli cât și restul comunității”, precizează primarul Gheorghe Voicu.

O altă lucrare ce va începe imediat este cea de amenajare a unui teren de sport în satul Urlueni. Este vorba de un teren de sport multifuncțional, cu dimensiunile 40X24 m, dotat cu gazon sintetic, nocturnă cu lămpi cu LED și împrejmuire. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local. De asemenea, administrația publică a comunei Bârla a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea unui număr de 63 de branșamente la apă, precum și a unor mici extinderi ale rețelei în satele Mozăceni Vale, Bârla și Podișoru. La rândul său, operatorul de apă, SC Apă Canal Pitești, va realiza concomitent lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare în satele Bârla și Mozăceni Vale plus un număr de 13 branșamente, lucrările urmând să se desfășoare pe o lungime de 650 de metri. Nu în ultimul rând, în satul Brabeți vor demara în curând lucrări de asfaltare pe străzile Principală și Podului.

Se lucrează la alimentarea cu apă
În derulare se află proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă în toate satele comunei, finanțat prin PNDL. Gospodăria de apă este aproape gata, iar în luna octombrie va sosi și bazinul de înmagazinare a apei. După montarea acestuia, următorul pas îl constituie branșarea gospodăriilor la rețeaua de apă, în cadrul acestei etape fiind planificată realizarea unui număr de 1.300 branșamente. Alte două lucrări au fost executate de autoritățile din Bârla în regie proprie. Este vorba de gardul lateral la sediul Primăriei și de împrejmuirea și turnarea unor alei betonate la parcul din satul Urlueni. În ceea ce privește proiectul aprobat la finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, în forma finală acesta prevede înființarea și punerea în funcțiune a sistemului de canalizare menajeră în satele Malu, Mândra, Ciocești, o parte din satul Șelăreasca, strada Teilor în satul Podișoru și strada Nebuneștilor în satul Mozăceni Vale. Suma aprobată la finanțare este de 15,4 milioane de lei. Pentru tronsoanele rămase neacoperite de utilitate, respectiv unele străzi din satele Bârla și Podișoru, canalizarea va fi realizată pe baza unui proiect ce urmează a fi întocmit de operatorul de apă și depus pe Componenta C1 din PNRR - Managementul apei.

Ziua de Curățenie Națională
Pe 17 septembrie elevii și cadrele didactice de la școlile Urluieni și Mozăceni Valea au desfășurat o campanie de ecologizare a comunei, în contextul campaniei ”Let’s do it Romania! - Ziua de Curățenie Națională”. Le-au fost alături primarul și viceprimarul comunei, care au pus la dispoziția participanților saci menajeri, mănuși, precum și un tractor destinat transportării gunoaielor.