cocu latÎn ședința de Consiliu Local din luna iulie au fost adoptate două proiecte de hotărâre importante pentru comunitatea și autoritățile comunei Cocu. Primul dintre acestea vizează întocmirea și depunerea unui proiect în vederea achiziționării unui utilaj pentru lucrările de întreținere a drumurilor locale și comunale. Proiectul va fi implementat prin GAL ”Dealurile Cotmenei”, suma alocată UAT- urilor pentru astfel de achiziții fiind de 30.000 de euro.

Se dorește achiziționarea un tractoraș cu multiple dotări, printre care lamă pentru deszăpezire, tocător de vegetație uscată, remorcă etc. Documentația va fi depusă în scurt timp și se așteaptă ca utilajul să intre în dotarea primăriei până la iarnă. Cel de-al doilea proiect se referă la aprobarea încheierii unei asocieri cu un ONG, în scopul amenajării unui Centru de îngrijire de zi într-unul dintre cele două corpuri ale fostei școli din satul Bărbătești. ”Clădirea școlii este liberă și se află într-o stare bună. Am demarat procedurile pentru întocmirea cadastrului și încercăm să obținem finanțare prin PNDL pentru amenajarea unui centru de îngrijire de zi pentru persoanele cu dizabilități. Vrem să dăm o utilitate acestei clădiri, să nu mai stea goală, să servească la ceva. De altfel, chiar în acest sat, Bărbătești, sunt cei mai mulți potențiali beneficiari ai acestei investiții, adulți și copii cu diverse handicapuri. Ar fi un lucru extraordinar dacă am reuși să le punem la dispoziție un spațiu în care să fie supravegheați și îngrijiți corespunzător”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Bani pentru asfaltarea DC 176
Publicarea listei cu proiectele ce au primit finanțare în Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” a adus vești bune și pentru locuitorii și administrația comunei Cocu. O investiție îndelung așteptată va fi realizată prin intermediul acestui program. Este vorba de asfaltarea DC 176 în satele Richițele de Jos și Richițele de Sus. 4 km de drum comunal, extrem de util și de tranzitat, vor fi astfel modernizați cu bani de la Guvern. ”Mă aștept ca lucrurile să meargă ceva mai repede în cazul nostru și spun asta pentru că este vorba de o lucrare în continuare. Avem licitația făcută, am semnat contractul de lucrări cu firma care se va ocupa de asfaltare, așadar implementarea proiectului nu pornește de la 0, avem câteva etape bune deja parcurse”, precizează edilul din Cocu.
În scurt timp vor fi demarate lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială Cocu în vederea obținerii autorizației pentru siguranța la incendiu. Lucrările se vor derula cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean.