corbi bunProgramul „Anghel Saligny” a adus pentru comuna Corbi finanțare pentru două proiecte de mare anvergură. Este vorba de extinderea rețelei de canalizare în satele Corbșori, Poduri, Poienărei și Stănești și de introducerea rețelei de alimentare cu de gaze în comună.

”Suntem extrem de mulțumiți de aceste rezultate, chiar dacă nu pot spune că nu avem un mic regret referitor la solicitarea de finanțare pentru asfaltarea drumurilor, pe care ne-o doream. Extinderea sistemului de canalizare pentru celelalte patru sate înseamnă 25 km de conductă și construirea unei stații de epurare. Avem deja studiul de fezabilitate întocmit, dar va mai dura până la strângerea tuturor documentelor necesare. Așteptăm oricum semnarea contractului. Referitor la rețeaua din  Corbi și Jgheaburi, unde am beneficiat pentru canalizare de fonduri europene, lucrarea este gata în proporție de 80%. După OG 114, care prevedea mărirea salariilor din construcții, costurile au crescut cu 20 de miliarde de lei vechi, sumă pe care trebuie să o punem noi, de la buget, ceea ce a făcut, pentru moment, imposibilă finalizarea obiectivului.”, a declarat primărița Anca Baciu.
În ceea ce privește finanțarea pentru alimentarea cu gaze a localității, proiectul ce fusese depus inițial pe POIM, a fost redepus de către administrație pe „Anghel Saligny” și a avut câștig de cauză. ”Sunt însă câteva modificări, de exemplu neintrând la costuri eligibile contoarele, montarea lor, dar și și altele. Așteptăm semnarea contractelor și urmăm pas cu pas procedurile. Ambele sunt oricum investiții de foarte lungă durată, prin anvergura lucrărilor și a costurilor aferente”, a mai afirmat primărița din Corbi.
Între timp, în localitate avansează investițiile în derulare. ”Se lucrează la remedierea alunecării de teren, concomitent cu asfaltarea drumului și construirea a două poduri în Valea Mare, obiectiv derulat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. În maxim două luni va fi gata sala de sport, obiectiv realizat prin CNI.”, a mai punctat șefa executivului din Corbi.
Tot la CNI, Primăria a depus o solicitare de finanțare și pentru refacerea unui drum rupt în satul Poienărei.