cepariS-a turnat asfaltul pe Valea Cepariului! Deși banii nu au fost suficienți decât pentru o porțiune de 600 de m, în opinia primarului Cristian Ciobanu, măcar s-a făcut un pas în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere. ”Noi am făcut în repetate rânduri solicitări către Consiliul Județean și am primit la începutul acestui an o sumă pentru acest tronson. Am demarat investiția și am finalizat-o. Sperăm la cât mai multe de acest fel!”, spune edilul șef.

Se lucrează la proiectul tehnic pentru eficientizarea energetică a școlii de centru, investiție ce se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. ”Proiectul tehnic va fi finalizat curând și imediat vom scoate la licitație lucrarea. Contractul de finanțare este semnat și cred că implementarea se va derula într-un ritm rapid”, spune șeful executivului.
O altă investiție ce urmează a fi demarată este remedierea alunecării de teren de pe Valea Topologului, obiectiv realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. ”Știm că licitația a fost finalizată, dar încă nu s-au apucat de lucru. Probabil că se realizează proiectarea. Investiția se ridică la peste 22 de miliarde de lei vechi, fiind o lucrare amplă. Cetățenii care locuiesc în zonă mai ales, dar și noi ceilalți, așteptăm cu interes realizarea investiției.”, spune primarul Cristian Ciobanu.
Din fericire, pe Valea Topologului seceta nu a afectat încă producția pomicolă. ”Deocamdată nu ne plângem din acest punct de vedere. Sigur, la noi nu sunt culturi mari așa cum este în sud, iar fructele nu sunt deocamdată afectate. Sperăm însă să plouă fără furtuni și vijelii, să nu mai avem parte de calamități”, a mai afirmat edilul șef din Cepari.