albesti panouri apaLa Albeștii de Argeș se montează panourile fotovoltaice pentru producerea de energie verde necesară funcționării rețelelor de apă și canalizare din localitate. ”Prin această investiție vom reduce considerabil plățile la curentul electric consumat pentru pompele de apă și canalizare, pentru buna funcționare a celor două sisteme de utilități. Conform estimărilor, panourile vor produce 70 de kilowați pe oră, ceea ce înseamnă practic că vom avea gratis curentul pentru utilități, câteva luni pe an. Facem tot ce putem pentru a reduce cheltuielile, astfel încât să rămână mai mulți bani la buget pentru alte lucrări. Concomitent, avem în vedere și protecția mediului, prin producerea de energie verde”, a declarat primarul Gabriel Popa.

Așa cum era prognozat, au început și lucrările de modernizarea în centrul localității, respectiv amenajarea trotuarelor. ”Investiția este gândită atât din considerente estetice, cât mai ales pentru siguranța cetățenilor și a copiilor din localitate”, spune edilul șef.
Fiindcă sumele de la bugetul propriu nu permit realizarea de investiții mari, conducerea administrației din Albeștii de Argeș, la fel ca toate conducerile UAT-urilor din județ, așteaptă lista cu finanțările proiectelor depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”. ”După cum am mai spus, noi am depus proiecte ce vizează modernizarea drumurilor. Sper ca pentru măcar unul dintre ele să obținem finanțare. Tot în așteptare sunt și solicitările depuse pe PNRR pentru eficientizarea energetică a școlilor și a sediului Primăriei și cele depuse pe AFM, pentru achiziționarea de stații de încărcat electrice”, a declarat șeful executivului din Albeștii de Argeș.