baiculestiPe teritoriul comunei Băiculești se află în plină desfășurare lucrări de înființare a sistemului de canalizare, investiții realizate în baza unui proiect finanțat prin PNDL. Momentan se îngroapă conductele, lucrările desfășurându-se pe ulițele laterale aferente drumului național, pe tronsonul de la Curtea de Argeș spre Pitești. La finalul lunii iunie, conductele de canalizare erau deja montate pe o lungime de 4 km. Proiectul prevede realizarea sistemului centralizat de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni.

Pe de altă parte, se apropie de finalizare lucrările de schimbare a acoperișului la Școala Aluniș. Acestea sunt executate cu fonduri locale și alocări bugetare de la Consiliul Județean.

Reabilitări și extinderi la rețeaua de apă
În scurt timp vor demara o serie de lucrări menite să reabiliteze și să îmbunătățească rețeaua de alimentare cu apă a comunei. ”Suntem în faza de obținere a ultimelor avize în vederea demarării lucrărilor la rețeaua de apă. Este vorba de o reparație la rețea în satul Mănicești, prin înlocuirea vechilor conducte de apă, iar în satul Valea Brazilor, pe strada Bisericii, se va realiza o extindere a rețelei de apă, cu montarea unei stații de pompare. Se impune reabilitarea rețelei de apă, anul acesta, în satul Mănicești, acolo unde trebuie înlocuită conducta, pe o lungime de 2,6 km, fiind vorba despre un grad de uzură ridicat”, declară primarul Niculae Dragnea.
Nu în ultimul rând, autoritățile din Băiculești așteaptă cu maxim interes publicarea listei cu proiectele aprobate la finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, finanțat de Guvern. În ordinea priorității, proiectele depuse de administrația locală sunt: modernizarea a două drumuri comunale (DC Mănicești – 2,6 km și DC Zigoneni – Ulița Bisericii cu trei bretele de legătură – circa 3 km), racordarea gospodăriilor la rețeaua de canalizare și suplimentarea sursei de apă din localitate prin realizarea unui nou foraj.