stalpeni 1Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului - mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Totodată, Ziua Eroilor marchează data la care comemorăm pe cei căzuți în luptă apărând libertatea și credința strămoșească.

De Ziua Eroilor, administrația locală și Consiliul Local Stâlpeni, elevi și cadre didactice din toate unitățile de învățământ de pe raza comunei au adus un pios omagiu celor ce și-au dat viața pentru o Românie mare și independentă. Au fost depuse coroane de flori și au avut loc activități cultural artistice, în semn de omagiu și respect pentru toți eroilor neamului românesc, la toate monumentele închinate acestora, iar preoții din satele Livezeni, Stâlpeni și Rădesti au săvârșit praznice de pomenire.

Dans și distracție la... Auchan!
Zâmbete, cadouri, și multă, multă bucurie pentru copiii din Ansamblul Pițigaia din Stâlpeni. La invitația Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, aceștia au petrecut Ziua Internațională a Copilului în Auchanshopping Găvana. Spectacolul susținut de Ansamblul Pițigaia a atras privirile vizitatorilor, copiii fiind apreciați îndeosebi pentru autenticitatea costumelor și pentru naturalețea cu care joacă dansurile de pe Valea Argeșelului.