132Pentru că se apropie vara și se preconizează perioade de secetă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență organizează încă de pe acum exerciții de simulare a incendiilor pentru a pregăti cât mai eficient pompierii voluntari din mediul rural. O astfel de acțiune a avut loc și la Valea Mare Pravăț.
”Noi trebuie în permanență să avertizăm populația și să le aducem la cunoștință ceea ce trebuie să facă în cazul unei situații de urgență, pentru ca pagubele să fie minime. Pompierii voluntari din comunitatea noastră știu ce au de făcut, însă asemenea exerciții sunt oricând binevenite. În afară de acțiunile în sine de stingere a focului, oamenii învață și cum să-și păstreze calmul, astfel că măsurile pe care le iau și deciziile în diverse contexte să fie cele mai eficiente”, spune primarul Ion Boncoi.
Din punct de vedere al investițiilor, în localitate se lucrează intens la modernizarea infrastructurii rutiere. ”Până nu vom termina aceste lucrări, nu începem nimic nou, pentru a ne putea concentra pe aceste obiective importante. Imediat cum începe vacanța de vară vom monta centrala termică la școala din satul Gura Pravăț, în această perioadă fiind în stadiul de selecție a ofertelor.”, a mai declarat șeful executivului din Valea Mare Pravăț.