stalpeniPentru administrația din Stâlpeni curățenia în localitate reprezintă o acțiune de maximă importanță și la ordinea zilei. Conform unui grafic bine stabilit se acționează pe zone, cu cetățenii apți de muncă de la „416”. Cantitatea de gunoaie strânsă continuu este însă mai mult decât supărătoare. ”În câteva ore, zilnic, adunăm 7-8 saci de gunoi - ambalaje, măști folosite, cutii de suc de bere goale, peturi etc. În condițiile în care se colectează gunoiul individual, de la fiecare poartă, nu ar trebui să existe așa ceva. Cele mai mari cantități sunt de-a lungul DN 73. Vom continua să avem grijă de localitatea noastră prin aceste acțiuni, însă n-ar trebui să ajungem aici”, declară viceprimărița din Stâlpeni, Nicoleta Machedon.

Din punct de vedere al investițiilor, unul dintre cele mai importante obiective care se vor realiza anul acesta - amenajarea drumului spre Pițigaia, se află în procedură de licitație. ”Procedura este spre final și imediat ce vom desemna câștigătorul, vom emite ordinul de începere. Drumul face legătura cu satul Pițigaia, o zona extraordinar de frumoasă, în plină dezvoltare, scurtând cu 7 km ruta pe care trebuie să o folosească acum cetățenii”, spune primarul Gabriel Șerbănoiu.
Cu bani de la bugetul local, în satul Livezeni se fac reparații la puntea Varnița și se amenajează gabioane pe malurile râului Târgului, în zona în care anul trecut au fost inundații. ”Deși am chemat specialiști pentru întocmirea unui raport și am solicitat bani de la „situații de urgență” pentru remedierea problemelor - puntea, respectiv întăririle de mal, nu am primit niciun leu. Am decis împreună cu membri Consiliului Local  să alocăm de la buget suma necesară pentru a remedia pagubele de la inundațiile de anul trecut”, a mai declarat edilul șef din Stâlpeni.