114Autoritățile comunei Stoenești se ocupă în această perioadă de realizarea unei parcări pe DN 72 A, în zona Școlii Cotenești. Întrucât ieșirea din unitatea școlară se făcea aproape de șoseaua națională, existând pericolul producerii unor accidente, a fost construit un refugiu pentru microbuzul școlar care transportă elevii și un trotuar.
”După ce terminăm de amenajat refugiul pentru microbuz, ne vom apuca de lucru la parcarea din fața școlii. Dedesubt va fi un canal de scurgere a apelor pluviale, iar deasupra vom turna placă și va fi amenajată parcarea. Lucrările sunt realizate cu bani din bugetul local”, ne-a declarat primarul Ion Marin. În ceea ce privește DJ 725 Stoenești-Dragoslavele, Consiliul Județean a anunțat că s-a primit finanțare de la Guvern pe OG 28 pentru lucrări, suma alocată fiind de 6 miliarde de lei. Licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost deja finalizată, drept urmare, acestea ar trebui să înceapă în cel mai scurt timp. Pe teritoriul comunei Stoenești vor fi asfaltați 3,8 km de drum județean.

Omagiu adus eroilor
Autoritățile locale, cadrele didactice și elevii au cinstit așa cum se cuvine Ziua Eroilor. Pe 21 mai, la cele două monumente ale eroilor căzuți în războaiele mondiale au fost ținute slujbe religioase, iar elevii au prezentat un program artistic cu poezii și cântece patriotice. Ulterior, administrația publică locală a organizat un parastas la Căminul Cultural Stoenești, la care au venit mulți dintre locuitori. La manifestările dedicate Zilei Eroilor au participat și văduvele și veteranii de război. Tradiția omagierii eroilor căzuți la datorie se păstrează cu sfințenie la Stoenești, an de an fiind organizate slujbe de pomenire pentru cei care și-au dat viața pentru întregirea patriei.