109Un vechi proverb spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car! Principiul funcționează și în cazul autorităților comunei Recea, care se pregătesc de pe acum pentru sezonul rece, aprovizionându-se cu lemne și combustibil. Gest explicabil din punct de vedere economic, în condițiile în care prețul lemnelor este acum mult mai scăzut.


”Am achiziționat lemne pentru școli și primărie, le-am spart și le-am depozitat în magaziile proprii. Suntem asigurați pentru iarna viitoare în ceea ce privește încălzirea. Am făcut aceste achiziții acum pentru că prețul lemnelor este mai scăzut și pentru că putem plăti mai târziu, în trimestrele III și IV”, ne-a declarat primarul Marin Pană.
Primăria a finalizat lucrările de refacere a două poduri din localitate, unul pe strada Vălenilor și altul pe strada Morii, investițiile fiind realizate din bugetul local. În ceea ce privește problema subvențiilor agricole, reprezentanții administrației publice locale susțin că numărul solicitanților a scăzut anul acesta, până la finalul lunii mai fiind înregistrate doar 70% din numărul de solicitări înregistrate anul trecut.

Proiect pentru cămin cultural
La momentul actual, în comuna Recea nu funcționează niciun cămin cultural, clădirile care găzduiesc lăcașele de cult fiind degradate. Din acest motiv, autoritățile locale vor să acceseze fonduri pentru construcția unui nou cămin cultural în satul de reședință. ”Am depus la Consiliul Județean un proiect privind construcția unui cămin cultural în satul Recea. Așteptăm rectificarea bugetară din iunie, am înțeles că se vor aloca bani pentru cămine culturale și baze sportive. Poate primim și noi ceva și ne putem apuca de lucru. Nu avem niciun cămin cultural funcțional, ori de câte ori avem vreun eveniment, îl organizăm fie la primărie, fie la școală”, mai spune primarul Marin Pană.