108Rectificarea bugetară anunțată de Guvern pentru luna viitoare este așteptată cu mult interes de autoritățile locale. Conducerea Primăriei Rătești speră ca va primi fonduri pentru implementarea unor proiecte pe OG 28, în special pentru asfaltarea mai unor drumuri comunale.
Pe de altă parte, la mijlocul lunii mai, reprezentanții administrației publice locale au semnat protocolul de aderare la Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Drumul Carelor” Topoloveni. ”Aderarea la acest GAL este un lucru benefic pentru noi, este un grup puternic care a reușit să obțină multe finanțări europene. Prin intermediul măsurilor de finanțare din cadrul GAL, intenționăm să modernizăm și să dotăm căminul cultural din Rătești și să achiziționăm un tractor cu remorcă pentru lucrările publice”, precizează edilul șef din Rătești, Gheorghe Matei.  

Ziua Eroilor, serbată la biserica din Tigveni
Tradiție respectată de mulți ani, cinstirea memoriei eroilor căzuți în cele două războaie mondiale a fost marcată și anul acesta de autorități și de comunitatea locală din Rătești. ”De Înălțarea Domnului am sărbătorit Ziua Eroilor la monumentul din curtea primăriei și la biserica din satul Tigveni. Este un obicei pe care îl respectăm de peste 20 de ani. Au avut loc slujbe de pomenire a eroilor căzuți în luptă, iar elevii de la școala din localitate au interpretat cântece patriotice. Mă bucur că au putut fi prezenți și veteranii de război și sperăm ca și anul viitor să-i avem aproape”, ne-a declarat primarul Gheorghe Matei. La manifestările organizate cu prilejul Zilei Eroilor au participat autorități locale, angajați ai administrației publice, cadre didactice, elevi, dar și foarte mulți cetățeni.