103Primarul Ion Cojocaru și-a propus ca până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, căminele culturale din Nucșoara să aibă o nouă față. În acest sens, din luna mai au început lucrările de reabilitare și extindere a Căminului Cultural Slatina.
”Facem reabilitarea și extinderea clădirii, astfel încât, la finalul lucrării, în această locație să poată fi organizat orice tip de eveniment festiv sau cultural în cele mai bune condiții. Din luna iulie, ne vom apuca de lucru la Căminul Cultural Sboghițești. Și acolo vom face reabilitare și extindere, iar în toamnă ambele investiții vor fi finalizate. Lucrările sunt realizate cu bani de la bugetul local”, ne-a declarat primarul Ion Cojocaru. Pe de altă parte, pe 21 mai, de Sărbătoarea Înălțării, în localitate a fost serbată Ziua Eroilor. La fiecare monument al eroilor s-au ținut slujbe religioase, au fost depuse coroane de flori, iar elevii au interpretat cântece și poezii patriotice.

Promovare turistică
Spre sfârșitul acestei veri, în preajma praznicului Adormirii Maicii Domnului (15 august), autoritățile locale vor să organizeze o nouă acțiune de promovare a zonelor turistice din Nucșoara. Acest lucru va fi posibil mulțumită unei competiții organizate de mai multe asociații și ONG-uri cu profil de turism montan. ”Este vorba de o competiție cu specific montan la care participă diverse ONG-uri și cluburi de drumeții care în fiecare an, de la sfârșitul lunii mai și până la finalul anului, cuceresc vârfurile montane de peste 2.000 de metri. Au mai fost astfel de acțiuni în anii trecuți, iar anul acesta vor să cucerească Vârful Moldoveanu pe creastă, urmând un traseu greu, dar foarte frumos. Vrem să le oferim celor care vin să cucerească Vârful Moldoveanu condiții de campare la Cota 2.000, în zona Marița, și o masă pe zi. Prin astfel de acțiuni urmărim promovarea turistică a comunei Nucșoara. În fiecare an avem în plan să promovăm câte un obiectiv turistic din localitate”, a adăugat primarul Ion Cojocaru.