101Administrația comunei Miroși a început în luna mai refacerea podului din satul Surdulești, obiectiv construit în anul 2005. ”Podul a fost făcut cu fonduri proprii în urmă cu mai mulți ani, avea o structură bună, dar se deteriorase. Vrem să facem ceva mai rezistent, cu materiale noi, vom folosi profile metalice și tablă metalică. Neavând alte surse de finanțare, vom lucra în regie proprie, reducând astfel și costurile investiției. Sper ca într-o lună de zile podul din Surdulești să fie gata”, ne-a declarat primarul Marin Niță.
În luna iunie la Miroși vor demara lucrările la terenul sintetic de sport, proiect pentru care autoritățile locale au accesat fonduri europene. Locația a fost deja predată executantului, astfel că, începând din luna iunie, se va startul lucrărilor propriu-zise. Terenul sintetic de sport este amplasat în centrul comunei, iar investiția are ca termen de finalizare luna septembrie a acestui an.
De asemenea, un alt proiect finanțat cu fonduri europene a fost definitivat și dat în folosință. Este vorba de hala pentru comercianți de la târgul săptămânal, locație în care își vând mărfurile peste 100 de comercianți din zonă și din județele învecinate.
În mod tradițional, la finalul lunii mai, de Sărbătoarea Înălțării, în localitate a fost serbată Ziua Eroilor. Elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Miroși au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul localității, în timp ce un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă pentru pomenirea eroilor căzuți în luptă.