98Moment de referință pentru administrația publică și locuitorii comunei Hârsești! Pe 21 mai, de Sărbătoarea Înălțării, în localitate a fost inaugurată rețeaua de alimentare cu apă a satului Martalogi, obiectiv realizat din bugetul local al comunei, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.
Inaugurarea alimentării cu apă în cel de-al treilea sat al comunei, întrucât două sate sunt deja racordate la sistemul de utilități, s-a făcut în centrul satului Martalogi, în punctul ”La Troiță”, un sobor de trei preoți sfințind apa ce va ajunge la cetățeni. La festivitatea de inaugurare, autoritățile locale din Hârsești s-au bucurat de prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și a primarilor din comunele învecinate, Sevastian Pupăză Roșu de la Stolnici și respectiv, Ion Neacșu de la Bârla. ”Sunt bucuros că reușim să inaugurăm astăzi un nou obiectiv de maxim interes pentru locuitorii comunei noastre. Rețeaua de alimentare cu apă a satului Martalogi are o lungime de 4,4 km și deservește un număr de circa 500 de gospodării. Mulțumim Consiliului Județean pentru sprijinul acordat. Vom face în continuare eforturi pentru a oferi cetățenilor investiții care să le asigure condiții cât mai bune de trai”, a declarat primarul Ionel Moloiu. Momentul festiv a fost serbat și printr-o tradițională horă jucată de călușarii din localitate, joc care oprit circulația pe drumul din zonă pentru un sfert de ceas, conducătorii auto participând cu bucurie la manifestare.

Veniți la Sărbătoarea Rusaliilor!
Duminică, 31 mai, la Hârsești va fi mare sărbătoare! Este vorba de cea de-a patra ediție a ”Sărbătorii Rusaliilor - Călușul la Hârsești”, manifestare care va aduce nume sonore din muzica populară argeșeană și tradiționalul spectacol oferit de călușarii din localitate, din comunele învecinate și din județul Olt. Pe scena din fața Căminului Cultural vor evolua și copiii de la școala din localitate. Voia bună și distracția vor fi asigurate de Cristina Turcu Preda, Ioana Modan Cornea – fiică a satului, dar și de artiștii Orchestrei ”Doina Argeșului”și cei ai Ansamblului Folcloric ”Dorul”. Nu va lipsi nici focul de artificii oferit de autorități la finalul sărbătorii. 391 de ani de atestare documentară a localității reprezintă ocazia cu care se vor aduna fiii comunei, în această zi fiind serbată și Ziua Comunei Hârsești. Ulterior, în săptămâna Rusaliilor, în curțile oamenilor din localitate se va juca tradiționalul căluș. Pe această cale, administrația publică locală invită locuitorii comunei, dar și pe toți argeșenii, în vatra satului, la Căminul Cultural Hârsești, pentru a petrece Moșii de vară, respectând tradiția călușului la sărbătoarea Rusaliilor!