96La Dobrești, anul acesta, de sărbătoarea Înălțării Domnului, tradiția s-a împletit cu veselia! Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțarea Domnului, a coincis cu sărbătorea Sf. Constantin și Elena, prilej cu care, în fiecare an, la Dobrești se organizează un târg tradițional.
Astfel, în prima parte a zilei, autoritățile locale au participat la o slujbă religioasă și au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din satul de reședință și apoi la cel din satul Furești. Omagiul adus eroilor căzuți la datorie a fost completat de un program artistic cu specific patriotic prezentat de elevii de la școala din localitate. După prânz, centrul comunei Dobrești a fost animat de o mulțime de comercianți și cetățeni veniți să participe la târgul organizat de autorități de Sf. Constantin și Elena. Cei prezenți au putut găsi la târgul tradițional de la produse alimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte până la obiecte artizanale. Nu au lipsit nici terasele cu mici și bere, specifice acestor sărbători.

Se pietruiesc drumurile
Așa cum a promis încă de la începutul anului, primarul Irinel Georgescu a început în luna mai acțiunea de pietruire a drumurilor comunale. 15 km de drumuri comunale vor fi pietruiți, lucrările urmând să fie finalizate la începutul lunii iulie, cu fonduri din bugetul local. ”Am început reabilitarea drumurilor comunale în satul Dobrești, ulterior vom interveni și pe cele din Furești. Într-o lună de zile vom termina pietruirea drumurilor. Până la sfârșitul lunii mai vom face și recepția la alimentarea cu apă a satului Dobrești, iar la canalizarea din satul Furești continuă lucrările”, ne-a declarat edilul șef din Dobrești, Irinel Georgescu.