94Autoritățile din Corbeni au decis ca anul acesta să organizeze Festivalul ”Tradiții argeșene” cu o lună mai devreme decât în anii trecuți, în perioada 21-23 august. Pe parcursul evenimentului vor avea loc activități interesante, ce implică meșteșuguri vechi, muzica, jocul, mâncarea și voia bună!
Nu va lipsi parada costumului, cântecului și jocului popular argeșean. Festivalul va include și o serie de activități inedite: concurs de gătit, concurs de tuns oi, concurs de mâncat rapid. Festivalul ”Tradiții Argeșene” de la Corbeni ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție.

Proiectele europene, gata în toamnă
Prioritatea conducerii administrative a comunei Corbeni o reprezintă finalizarea celor două proiecte realizate cu bani europeni. ”În ceea ce privește cele două proiecte cu finanțare europeană pe care le avem în derulare, acestea se îndreaptă cu pași siguri spre finalizare. Cele două proiecte – unul pe Măsura 3.2.2. și altul pe Măsura 1.2.5. – vor fi finalizate până în toamna acestui an”, ne-a declarat primarul Virgil Mateescu.  

Ziua Eroilor
21 Mai - Ziua Eroilor a fost marcată așa cum se cuvine de autoritățile comunei Corbeni, manifestările fiind organizate la Monumentul Eroilor din fața primăriei. Copiii de la școlile din localitate au depus coroane cu flori la monument și au interpretat poezii și cântece patriotice, iar la biserica din satul Bucșenești a fost oficiată o slujbă religioasă pentru pomenirea eroilor căzuți în cele două războaie mondiale. La rândul lor, reprezentanții administrației publice locale au depus coroane cu flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei.