boteni bunGrădinița cu program prelungit din Boteni ar putea funcționa de la anul cu încă o grupă. Solicitările foarte multe ale cetățenilor din întreaga zonă de a-și înscrie copiii la această formă de învățământ, conduc la pertinența acestei decizii din partea administrației locale din Boteni. ”Avem deja anul acesta 40 de preșcolari care s-au înscris, mai mulți decât anul trecut. În funcție de cereri, ne gândim serios dacă pentru anul viitor vom înființa încă o grupă. Este singura grădiniță cu program prelungit din zonă și de aceea este foarte căutată. În plus, le oferim aici copiilor cele mai bune condiții, de la programul educațional până la masă, somn, activități. Comuna noastră stă foarte bine la capitolul educație, și Școala „Petre Țuțea” din localitate fiind o unitate de învățământ modernă și de renume”, declară primarul Vasile Leau.

Din păcate însă, din cauza lipsei de fonduri, până acum nu s-au putut continua lucrările de modernizare ale centrului civic, investiție începută anul trecut. ”Așteptăm rectificarea bugetară. În primul rând pentru sumele necesare plăților asistenților personali. Am înțeles că se dau bani pentru drumuri, dar nu ni s-a comunicat nimic oficial. Noi avem acel proiect pentru care semnasem contractul cu FDI, pentru modernizarea a peste 10 km de drumuri din localitate. Dacă nu la rectificare, măcar pe acest nou program de investiții, „Anghel Saligny”, unde proiectele pentru modernizarea infrastructurii rutiere constituie de asemenea, o prioritate, să putem accesa fonduri. Nu știm nici cu proiectul pentru rețeaua de gaze ce putem face, pe ce program se va putea finanța. Lucrurile se mișcă foarte greu. Nici în ceea ce privește fondurile pentru situații de urgență, fonduri pentru care am făcut solicitare la CNI în urma inundațiilor, n-am primit niciun răspuns.”, a mai punctat edilul șef.
Vești bune sunt, în schimb, în ceea ce privește anul agricol. ”S-au făcut foarte multe fructe anul acesta, noi fiind o zonă recunoscută pentru culturile pomicole. Marea problemă a fermierilor noștri este, ca peste tot, piața de desfacere. Încercăm și în acest sens să gândim ceva, să-i ajutăm”, spune șeful executivului din Boteni.