recea primar nou 5Lucrările de modernizare a DJ 504 Buzoești - Popești sunt în plină desfășurare în această perioadă. Pe teritoriul comunei Recea se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de la intrarea în gospodării, precum și la reabilitarea celor două poduri din localitate. După finalizarea acestor lucrări, se va trece la turnarea primului strat de asfalt.

În paralel administrația comunei Recea a început relocarea conductelor de apă de pe traseul DJ 504, în scopul asigurării accesului la sistemul de alimentare cu apă și după ce vechile conducte vor rămâne îngropate sub asfalt. ”Au fost relocate conductele pe partea dreaptă a drumului. Lucrările au fost executate înainte de turnarea podețelor în fața gospodăriilor, astfel încât să nu mai fie nevoie să intervenim peste ceea ce s-a lucrat pe drumul județean. Mai rămâne să mutăm conductele pe partea stângă a drumului. Sunt lucrări costisitoare, vedem cum vom reuși să găsim fonduri pentru aceste investiții”, declară primarul Doru Dragu.

Pregătiri în școli
Noul an școlar se apropie cu pași repezi, iar autoritățile din Recea s-au preocupat din timp de realizarea pregătirilor necesare. În luna august, la Școala Gimnazială Recea s-a făcut curățenie generală, au fost verificate instalațiile de încălzire și puse la punct ultimele detalii pentru primirea elevilor.
Pe de altă parte, drumurile locale din Recea au fost pietruite vara aceasta, iar pe tronsoanele de drumuri județene a fost pus asfalt frezat de pe DJ 504.