cicanesti inaltMai sunt luni bune până la finele anului calendaristic, iar Primăria Cicănești se confruntă deja cu o situație financiară grea. Resursele sunt aproape epuizate, astfel că nu mai există bani pentru funcționare. E vorba nu doar de salariile aparatului administrativ, ci și de plata diverselor serviciilor contractate pentru buna funcționare a instituției.
„Într-adevăr, ne confruntăm cu o situație grea. Pentru a putea acoperi cheltuielile de funcționare a aparatului administrativ ne mai trebuie circa 10 miliarde de lei vechi. În acest sens am cerut sprijinul Consiliului Județean, astfel că așteptăm cu mare interes rectificarea bugetară. Sperăm că vom fi ajutați, mai ales că anul acesta, la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului constituit la dispoziția Consiliului Județean Argeș din cota de 6% din impozitul pe venit, UAT Cicănești nu a primit niciun ban. În plus, avem nevoie de alte aproximativ 2 miliarde pentru a achita ratele la împrumutul contractat la Trezoreria statului pentru proiectul Gițu-Moliviș, și de încă 1,5 miliarde, contribuția (neplătită de trei ani) UAT Cicănești în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care gestionează acest proiect. Așadar, e vorba de mulți bani, iar fără ajutorul CJ Argeș, sincer, nu știu cum ne vom descurca.”, spune primarul Ion Ionescu.

În schimb, legat de modul în care se prezintă școlile înainte de începutul noului an de învățământ, edilul din Cicănești nu are nicio emoție: „Școlile sunt boboc! Nu am avut ce reparații ori lucrări de întreținere să facem în această vară. S-a dat doar cu mătura și mopul. Preșcolarii, școlarii și cadrele didactice se bucură de cele mai bune condiții.”, dă asigurări primarul din Cicănești.