86La începutul lunii iunie va fi desemnat câștigătorul licitației pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare a DC 137 Malu-Bârla, proiect pe care autoritățile locale vor să-l demareze în această vară. Desfacerea ofertelor se va face pe data de 2 iunie, în această zi urmând să se stabilească executantul lucrării finanțate din fonduri guvernamentale. Proiectul prevede asfaltarea a aproximativ 6 km de drum comunal. În această perioadă continuă lucrările la târgul săptămânal, proiect finanțat cu fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală.

Apă la Bădești
Întrucât banii alocați la bugetul local la începutul anului nu sunt suficienți pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare pe tot anul, administrația publică locală își pune mari speranțe în viitoarea rectificare bugetară. Prin intermediul acesteia se speră că vor fi alocate noi sume de bani la bugetul local care să permită desfășurarea activității administrative și școlare în bune condiții. Pe de altă parte, autoritățile locale vor să demareze anul acesta un proiect important pentru comunitatea locală. Este vorba de introducerea apei potabile în satul Bădești. ”Din banii pe care îi aveam în fondul de rulment am făcut un proiect pentru alimentare cu apă la Bădești. Anul acesta, indiferent ce ar fi, vreau să începem lucrările la acest obiectiv. Vom începe să lucrăm cu fonduri proprii, vom vedea în ce măsură ne pot sprijini autoritățile județene, dar neapărat vreau să demaram această investiție anul acesta. Satul Bădești are în jur de 350 de locuitori, oamenii nu au apă curentă, o iau de la o cișmea, trebuie să beneficieze de alimentare cu apă”, ne-a declarat primarul Ion Neacșu.

Ziua Eroilor
În altă ordine de idei, pe 21 Mai, în localitate a fost serbată Ziua Eroilor. Autoritățile locale au ținut comemorări la toate cele patru monumente ale eroilor din satele Ciocești, Bârla, Urluieni și Mozăceni-Vale. Eroii căzuți în cele două războaie mondiale au fost pomeniți prin slujbe religioase, iar elevii de la școlile din comună au prezentat un program de poezii și cântece patriotice. Primarul Ion Neacșu a participat la toate festivitățile dedicate Zilei Eroilor.