stalpeni primar 3După dezastrul provocat de inundațiile din luna iunie, conducerea administrației din Stâlpeni a luat măsuri nu doar pentru remedierea problemelor, ci și pentru prevenirea unor situații similare. ”Am realizat în zona ”Blocuri noi” un canal tubular pentru captarea apelor din amonte, canal în lungime de 100 metri, cu deversare dincolo de proprietățile oamenilor. În acest fel nu se vor mai produce inundații la fiecare ploaie. De săptămâna viitoare începem la Rădești investiții similare. În această zonă canalele de-a lungul nou modernizatului DN 73 nu pot prelua cantitatea de apă la o ploaie mai mare. De aceea, pe o lungime de circa 70 de metri, vom amenaja în paralel niște canale de scurgere care să preia surplusul. Era, practic, de datoria celor de la Drumuri Naționale, dar după ce le-am făcut nenumărate adrese explicându-le situația și am văzut că nu primim niciun răspuns, am decis că nu putem sta cu mâinile în sân.”, a declarat primarul Gabriel Șerbănoiu.

Drumurile afectate din comună sunt reabilitate cu utilajele din dotare, Primăria intervenind acolo unde sunt solicitări din partea cetățenilor.
Concomitent, șeful executivului împreună cu echipa au decis schimbarea canalizării la „Blocurile noi”. ”Este o lucrare ce se impunea, din cauza problemelor create de conductele vechi, de peste 40 de ani. Sper ca în maxim o lună să ne apucăm de lucru” spune edilul șef.
De la 1 august, conform declarațiilor primarului din Stâlpeni, vor începe lucrările de reparații la sala de sport a liceului din localitate. ”Tot în luna august vom schimba și centralele termice de la grădinița Rădești și școala Livezeni, astfel încât noul an de învățământ să ne găsească în cele mai bune condiții”, a punctat șeful executivului.