stalpeni primar 3După alocarea sumelor necesare funcționării Primăriei și pentru școli, la capitolul dezvoltare, la Stâlpeni au mai rămas 900 de mii de lei. ”Bugetul este cu 300 de mii de lei mai mic decât cel aferent al anului trecut. În aceste condiții, nu ne-a rămas foarte mult pentru dezvoltare. Din ceea ce ne-a rămas, am alocat pentru proiectele pe care le avem în derulare - Căminul Cultural, canalizare, toalete atelier școală veche etc”, declară primarul Gabriel Șerbănoiu.

La capitolul investiții noi au fost prevăzute sume pentru realizarea proiectului tehnic pentru dispensar, precum și pentru un teren sintetic de minifotbal la Livezeni. ”Noi avem depusă documentația pentru atragerea de fonduri să construim dispensarul și la Compania Națională de Investiții. Tot la CNI am depus solicitare de finanțare și pentru o bază sportivă la Rădești. În condițiile în care nu se vor mai finanța proiectele pentru asfaltare de drumuri prin această structură, avem toate șansele să obținem finanțare pentru cele două obiective”, afirmă edilul șef.

Amenzi mai mari pentru gunoiul aruncat în locuri nepermise
”În fiecare zi o echipă coordonată de doamna viceprimar avansează cu curățenia și decolmatarea șanțurilor, cu utilajele proprii. De altfel, pentru descurajarea celor care nu respectă legea și aruncă gunoiul în locuri nepermise, am mărit, prin hotărâre de Consiliu Local, cuantumul amenzilor. După prima abatere, cei în cauză primesc avertisment. La a doua abatere riscă o amendă care a crescut de la 500, la 1000 de lei, iar la a treia abatere, nerespectarea legii se va solda cu confiscarea utilajului cu care se transportă gunoiul. În plus, vom achiziționa încă 15 camere de luat vederi pentru a le monta la școli și pe străzile spre islazuri și albiile râurilor”, a mai declarat primarul din Stâlpeni.

Paștele să vă aducă tihnă, curățenie în suflet și belșug pe masă. Sărbători fericite! Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Stâlpeni
Primar, Gabriel Șerbănoiu