corbiCheltuielile de funcționare ale administrației din Corbi vor fi reduse la minim, astfel încât, în ciuda bugetului mai mic, aferent pentru anul în curs, să rămână fonduri pentru proiecte și investiții. ”Avem mai puțin cu 300 de mii de lei. Analizând situația, vom încerca să minimizăm cheltuielile materiale, pe cât posibil, de la toate capitolele, pentru a nu afecta dezvoltarea. Sperăm totuși, că pe parcursul anului vor mai fi rectificări, astfel încât să nu funcționăm la limită”, a declarat primărița Anca Baciu.
În ceea ce privește investițiile pentru care Primăria a depus solicitări de finanțare, din surse externe, stadiul acestora este următorul:

În privința reabilitării și modernizării străzilor Ureanu și Valea Mare (DC 272B) și amenajarea văii, în satul Stănesti, urmare a calamităților naturale ce au avut loc în anul 2019, obiectivul este în licitație, sursa de finanțare fiind Compania Națională de Investiții.
”Lucrările la sala de sport, obiectiv finanțat tot prin CNI, vor începe în data de 29 martie, până acum vremea fiind nefavorabilă. În schimb, la solicitările depuse tot pe CNI, pentru reabilitarea școlilor și căminelor culturale, ni s-a cerut retrimiterea documentației, pentru fiecare clădire în parte”, a mai spus primărița.
Deși depuse încă de la finele anului trecut, la proiectele privind introducerea rețelei de gaze naturale în localitate (POIM) și achiziționarea de echipamente TIC pentru școli (tot fonduri europene), nu s-a primit încă niciun răspuns.
Ca acțiuni curente, în localitate se face curățenie de primăvară și se decolmatează șanțurile.