stalpeni primar 1Cuantumul taxelor și impozitelor aferente anului trecut nu s-a majorat nici în comuna Stâlpeni. Dimpotrivă, dările către stat au fost micșorate prin scoaterea taxei pentru pază, datorită montării de către administrație a sistemului de supraveghere în toată localitatea. Încasările merg foarte bine, spune primarul Gabriel Șerbănoiu.

”Am alcătuit o echipă formată din primar, viceprimar, administratorul localității și alți funcționari și am mers din poartă în poartă pentru a le explica oamenilor ce au de plătit. Cetățenii trec printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, însă au înțeles că trebuie să-și facă datoria civică și să achite taxele și impozitele. La cererea oamenilor am dispus ca și încasările să se facă la domiciliul fiecăruia, mai ales pentru cei în vârstă. Mai greu este cu plata taxei de gunoi, unde avem mari restanțe din anii trecuți, și de aceea am înglobat-o în impozitele anuale. Pentru tineri și cei care nu locuiesc în comună, vom implementa cât de curând, serviciul de plată online. Se poate la ora actuală plăti cu cardul ceea ce reprezintă primul pas spre digitalizare”, a declarat edilul șef.

Până la adoptarea bugetului se fac pași importanți în ceea ce privește obținerea finanțării pentru obiective de investiții importante. ”Am reușit să depunem la Compania Națională de Investiții un al doilea proiect pentru modernizarea prin asfaltare a încă 10 drumuri din localitate, tronsoane intabulate și cadastrate. Proiectul depus inițial pentru modernizarea a 4 drumuri  a trecut în etapa următoare de analiză și sperăm ca în scurt timp să primim finanțare. Este vorba de drumurile Haltă Rădești-Prești, Surdeni, Drumul Cooperației și Drumul Cicu- Preoteasa-Răducanu. Aviz favorabil a primit și documentația privind construirea unui dispensar uman, proiect depus tot la CNI. Conform devizului preliminar, investiția se ridică la suma de 30 de miliarde de lei vechi”, a mai afirmat șeful executivului.
Cu fonduri proprii administrația locală își dorește amenajarea unei baze sportive la Livezeni, lângă Căminul Cultural, a cărui modernizare se apropie de final.

Un sincer „La mulți ani!”, felicitări și urări de bine tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. Să vă bucurați de o primăvară frumoasă alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Stâlpeni
Primar, Gabriel Șerbănoiu