45Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului este pentru cetățenii comunei Șuici un prilej, devenit tradiție, pentru comemorarea eroilor din cele două războaie mondiale. Ziua Eroilor are un fast aparte la Șuici, localitatea fiind recunoscută pentru cimitirul (monument istoric) celor căzuți în primul război mondial în luptele ce au avut loc chiar în zonă.


”Și anul acesta vom proceda la fel ca și în anii trecuți. În costume populare, toți cetățenii vom fi prezenți pentru cinstirea amintirii strămoșilor noștri. Vom avea un mic program artistic tematic, prezentat de elevii școlilor noastre și sperăm ca și de data aceasta să avem alături de noi fanfara județului. Vom împărți pachete tuturor, pomană pentru sufletele eroilor, ca în fiecare an”, spune primarul Constantin Iatagan.
Chiar dacă fondurile pe OG 28 întârzie, continuă lucrările la alimentarea cu apă. ”Sper cât de curând să mai primim din bani, însă nu putem sta degeaba, mai ales că vremea este extrem de favorabilă acestui tip de lucrare. În același timp, încercăm să finalizăm reabilitarea Căminului Cultural Rudeni, pe care sperăm să-l inaugurăm cu ocazia Zilei Comunei, în vară”, a mai spus șeful executivului din Șuici.