poienarii de muscelConform autorităților locale, șansele ca finanțarea proiectului de introducere a rețelei de gaze în localitate să fie aprobată sunt considerabil mai mari în acest moment. Conducerea Primăriei Poienari de Muscel a depus de mai mult timp la Ministerul Dezvoltării un studiu de fezabilitate pentru realizarea rețelei de gaze și, în scurt timp, investiția ar putea deveni realitate, sub condiția ca Guvernul să dea drumul cât mai repede la finanțări. ”Prioritate la finanțare au localitățile care au o distanță mai mică de 1.000 de metri față de magistrala de transport gaze naturale. Comuna noastră se află la 200 de metri de rețeaua principală de gaze din zonă. Gazele sunt soluția viitorului, numai așa vom putea salva pădurile. Dar trebuie luate în calcul și costurile cu încălzirea, confortul asigurat prin folosirea unui astfel de combustibil. Toate aceste aspecte indică faptul că încălzirea pe bază de gaze naturale este cea mai rentabilă”, declară primarul Ion Banzea.

Asfalt la Pârșeni
În luna mai se va turna asfalt pe DC 41 Pârșeni, urmând ca în această vară să fie finalizată modernizarea drumului pe o lungime de aproximativ 1 km. Anterior au fost realizate rigolele și șanțurile, de-a lungul drumului. Modernizarea DC 41 Pârșeni este realizată de autoritățile din comuna Poienari de Muscel cu fonduri proprii.
În altă ordine de idei, în scurt timp vor fi reluate lucrările și la cele două obiective de investiții executate cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Atât captarea izvorului de apă de la Valea Iederii cât și reabilitarea dispensarului uman din satul Poienari vor fi gata anul acesta.